BUILD 2013 del 6 (dag 2 sammafattning)

En dag med hur mycket som helst av intryck och roliga tekniska saker. Jag har haft bra diskussioner om mobile services runt lunchbordet, träffat Nokia på Microsofts kontor i San Fransisco och pratat med Scott Hanselman om livet är option: strict eller inte (apropå den t-shirt han hade vid keynoten, han tror antagligen inte att jag är riktigt klok…)  

En av de större nyheterna idag var Preview av automatisk upp- och nedskalning av tjänster i Azure. Dels så går det att sätta parametrar så att Azure själv skalar och dels så går det att scripta från Power Shell. En av alla saker från den här konferensen som faktiskt direkt kommer att påverka och användas i projekt hos kunder hemma i Sverige.

Det mesta går tydligen att scripta från Power Shell. Jag ägnade delar av eftermiddagen åt att testa scripting av mobile services och det är riktigt kraftfullt när man använder det för att sätta upp många kopior av liknande mobile services. Det verkar också vara så Microsoft har tänkt: en och samma applikation med många olika mobile services databaser.

Mobile services är i sig ett gigantisk ämne, inte minst med alla nyheter som Microsoft visade upp i dagens sessioner: notifiering, custom scripts med node.js som bottenplatta, behörighetsstyrning av CRUD funktioner och stöd för flera plattformar (IOS, Android). Jag tänkte sammanställa en lite längre post om detta när jag hunnit gå igenom allt material…

Några saker som jag ska försöka dyka djupare i imorgon är: 

– De uppdaterade verktygen för att debugga applikationer i IE 11 (F12)
– Office 365 Business App template i VS 2013
– Biztalk Services
– Automatiska tester av XAML applikationer.

Kan bli en riktigt kul dag imorgon också!
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s