BUILD 2013 del 1

Då var den äntligen igång! Steve Ballmer öppnade konferensen med orden “we got alot to show..” Och det var en hel del nytt framför allt kring Windows 8.1 som presenterades.

Några korta punkter:

– Microsoft satsar hårt på att gå från att vara ett mjukvarubolag till att vara ett Device och Services bolag. Steve menade att det då krävs “rapid release” dvs kortare tid mellan nya versioner. Det är av den anledningen som Windows 8.1 kommer nu. Frågan är vad detta innebär för oss och våra kunder i Sverige.
– Bing får ett “öppet api” som gör att det går att använda i vilken applikation som helst på ett helt annat sätt än tidigare, ska kolla in detta extra noga på de sessioner som handlar om Bing de närmaste dagarna.
– Bland förändringarna i Windows 8.1 märks att de har tagit tillbaka start-knappen (efter mycket kritik att användarna inte hittade sina applikationer längre) och bättre stöd för flera monitorer även för applikationer som skrivs för det nya gränssnittet. Det är också över 4000 förändringar i Windows Api:t med stöd för många nya koncept och prylar. Personligen gillade jag demon där de skrev ut direkt till en 3D-skrivare från samma meny som utskrift till “vanliga” skrivare.
-Xbox music kommer följa med alla Windows 8.1 enheter och av det de visade så är det en direkt konkurrent till Spotify. Får se hur det blir i den riktiga versionen.
– Visual Studio 2013 visades också upp med en hel del förändringar, bland annat ny remote debugging och möjligheten att prestandamäta energiförbrukning /energieffektivitet som ser riktigt användbart ut när nu fler och fler enheter är batteri-drivna.

Jag återkommer med lite djupare analys efter dagen.

One thought on “BUILD 2013 del 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s